Ubli, Lastovo, Hrvaška - Krf, Grčija

12. avgust 2020, sreda

Veter gre zvečer spat. Naše ribiške vabe tudi. Z Laro smo se udeležili enega večjih ribiških spektaklov na Jadranskem morju. Game Fishing Tournament 2020. Letos je to prva tradicionalna prireditev te vrste in udeležujeta se je kar dve barki, Lara in Mala. Pravila so enostavna. Na morju se kot vaba lahko uporablja plastična ribica ali kaj podobnega, na kopnem, v ribarnici, pa evri. Kdor prvi ujame kakršno koli ribo, ima to čast, da plača pijačo. Kdor ujame največjo ribo, pa večerjo. Nagrade se lahko kombinirajo (recimo, če bi bila slučajno ujeta samo ena riba, ki bi bila hkrati prva in največja) in zmagovalec je tako nagrajen dvakrat.

Plovba je precej dolgočasna. Nekaj vetra se za nekaj ur pojavi ponoči in potem spet danes popoldan. Je pa točno v krmo in jadramo precej počasi in iz smeri. Hitrost pri 3 bf vetra je temu primerna. Pa, saj se nam nikamor ne mudi. Upam, da se skozi Otrantska vrata naredi kaj več vetra in da bo smer dopuščala jadranje v pravo smer. Svet modrih je popoldne sklenil, da Brindisi izpustimo, Otranto tudi. Če bo veter ponoči preslab, vržemo sidro v zalivu pred Otrantom, sicer pa nadaljujemo proti enemu izmed otočkov nad Krfom.

Interneta ne lovimo, dokler nismo čisto blizu obale. Hrvaški oddajniki so neprimerno močnejši od italijanskih. Od Lastova smo imeli internet še nekaj deset milj, tukaj ga (za silo) dobimo šele ko smo od obale oddaljeni manj kot deset milj. Mi pa zato delajo hrvaške SIM kartice. Roam like at home. Dvakrat po slabih 6 GB sva tako prenesla iz Naše lipe za precej manj denarčkov, kot hoče za to imeti Mobitel. Škoda le, da akcije ne veljajo v roamingu, sicer bi imela preko vikenda neomejen prenos podatkov...

Noč je že, ko lahko končno preverimo vreme. Obeta se nam nekaj malega vetra ponoči in več v otrantskih vratih šele jutri dopoldan.